Shopping Cart

Kontorsmöbler
Bli avtalskund på sono.se

Sono Sverige har länge varit en pålitlig leverantör av högkvalitativ inredning. För dem som vill ta inredningsupplevelsen till nästa nivå erbjuder vi på sono.se en fördelaktig möjlighet - att bli avtalskund hos oss. I denna artikel utforskar vi de många fördelar som kommer med att bli avtalskund på sono.se.

Skola och förskola
Hantering av digital teknik i skolvärlden

Effektiv hantering av digital teknik i skolor - med hjälp av våra laddskåp och mobilhotell går det skapa en bättre lärmiljö. Vi guidar dig hur.

Omklädning
Kontinuerligt förbättringsarbete för mindre miljöpåverkan

Godstrafik har en mycket central roll i vår verksamhet. Så här arbetar vi för att minska miljöpåverkan.

Lager och industri
FIFO Hyllor: Optimering av Lagerhantering

Effektiv lagerhantering är en av de viktigaste faktorerna för att säkerställa smidig verksamhet och maximal lönsamhet för företag inom olika branscher.

Kontorsmöbler
Cirkulärt möbelflöde

Vi på SONO värnar om hållbar produktion, smarta miljöval, långsiktiga och medvetna inköp och återanvändning.
Det cirkulära möbelflödet är för oss en självklarhet med hänsyn tagen till nyttjandet av jordens begränsade resurser.
Låt oss berätta mer. 

Kontorsmöbler
Låsbara plåtskåp - Tryggt och enkelt

Vi levererar ett varierat utbud av plåtskåp i olika storlekar, färger och utföranden. Vi tillgodoser alla dina behov av säker förvaring på kontor, lager eller arkiv - ja, egentligen överallt där det finns behov av säker förvaring.

Omklädning
Klädskåp för alla behov och miljöer - En guide till dörrar, lås, underreden och tillbehör

Att välja rätt klädskåp för en verksamhet är inte bara en fråga om förvaring. Det är också en möjlighet att skapa en funktionell och estetiskt tilltalande arbetsmiljö. Här är en guide för att hjälpa dig navigera genom de olika tillvalen.

Lager och industri
Bli avtalskund hos oss

Sono Sverige har länge varit en pålitlig leverantör av högkvalitativ arbetsplatsutrustning inredning för industri, skola och kontor. För dem som vill ta inköpsupplevelsen till nästa nivå erbjuder vi på sono.se en fördelaktig möjlighet - att bli avtalskund hos oss. I denna artikel utforskar vi de många fördelar som kommer med att bli avtalskund på sono.se.

Skola och förskola
Hållbarhetsrapport 2023 - Hållbarhet är vägen in i framtiden.

Vi är stolta över att kunna presenterar Sono Groups Hållbarhetsrapport för 2023.

Lager och industri
Rätt arbetsbord för ökad effektivitet

Förbättrad effektivitet och arbetsmiljö med ergonomiska arbetsbord för industrin.

Kontorsmöbler
Aktivitetsbaserade kontor behöver tysta rum

I en studie från Högskolan i Gävle, "Effekter av aktivitetsbaserade kontor på stillasittande, koncentration i jämförelse med traditionella kontor", har man dragit slutsatsen att det behöver finnas tillräckligt med tysta rum, eller tysta zoner, i ett aktivitetsbaserat kontor.

Lager och industri
Sonos centrallager ur ett hållbarhetsperspektiv

På Sonos centrallager i Tranås jobbar ca 25 personer på olika avdelningar. På det 22 000 kvm stora lagret finns det avdelningar för utlastning, inkommande gods, emballering, lagerplock, montering osv. Alla dessa avdelningar jobbar på ett eller annat sätt med hållbarhet.

Skola och förskola
Aktivt lärande - ökar fokus i skolan

Alla barn är olika och vissa barn har större behov av fysisk aktivitet än andra. Att ge möjligheten att röra på sig i samband med studier kan främja inlärningen och förbättrar koncentrationsförmågan för vissa. Alla elever har behov av rörelse under en skoldag.

Lager och industri
ESD Protected Area

En komplett guide till ESD och dess påverkan i produktionsmiljöer och på arbetsplatser

Lager och industri
Vikten av ett effektivt spillskydd för Sveriges industri och verkstadsföretag

Industrin står inför ständiga utmaningar och krav att minimera miljöpåverkan. Ett av de område som kräver särskild uppmärksamhet är hanteringen av vätskespill och kemikalier. Genom att implementera effektiva spillskyddslösningar kan företag, förutom att skydda miljön också förebygga kostsamma skador och uppfylla hållbarhetsmål. Miljöskyddsbalken beskriver tydligt riskbedömning och förebyggande åtgärder med en mängd SKALL krav presenterat nedan.

Kontorsmöbler
Optimerad arbetsmiljö

I dagens affärsvärld är en väldesignad kontorsmiljö mer än bara en plats att arbeta på. Det är en plats där kreativitet frodas och samarbete blomstrar. I denna artikel utforskar vi hur kontorsutrymmen kan omvandlas till inspirerande och funktionella arbetsmiljöer med hjälp av 3D-ritningar i designfasen. 

Skola och förskola
Från 1800-talet till dagens samtid

Låt oss på Sono presentera stolserien Tarris som med sin hållfasthet, gedigenhet och höga anpassningsförmåga har tagit plats i varumärket Tranås Skolmöblers flora.

Namnet Tarris tar oss tillbaka till 1800-talet likt Tranås Skolmöbler starka historia. Den fulländade serien bjuder in till gemenskap, glädje och skapande samt förenar stora och små.

Lager och industri
Verktygsskåp för säker förvaring

Genom att välja förvaringsskåp i stål får du pålitlig och säker förvaring av det viktigaste på arbetsplatsen - oavsett om det är i verkstad, lager, på kontoret eller arkivet. 

Omklädning
Rätt inredning till byggprojekt

Att bygga och projektera är ett stort och komplicerat arbete, med Sono's hjälp kan du lugnt fokusera på din kärnverksamhet. Låt våra erfarna projektsäljare hjälpa dig med rätt inredning i rätt tid.

Kontorsmöbler
Ekoflex 620 har blivit Möbelfakta certifierad

Vi kan stolt presentera att Ekoflex 620 nu är möbelfakta certifierad och addera ytterligare en möbelfakta certifierad produkt i vår produktflora. Vad är egentligen Möbelfakta? Låt oss berätta mer! 

Lager och industri
Effektiv Däckförvaring

Att förvara däck på ett säkert och organiserat sätt är avgörande för både fordonets prestanda och förarens säkerhet.

Kontorsmöbler
God ergonomi skapar lönsamhet

Det är viktigt med en ergonomisk arbetsplats för att medarbetarna ska må bra på jobbet. God ergonomi på arbetsplatsen ger flera fördelar även för arbetsgivaren i form av besparingar, produktivitet och engagemang.  

Omklädning
Akustik - Ljuddämpande dörrar till förvaringsskåp

Hos Sono kan du köpa den ljuddämpande skåpluckan Akustik som fokuserar på ljudmiljön i omklädningsrummet, i skolan och många andra lokaler med mycket folk och tung trafik.

Kontorsmöbler
Övningar som lindrar besvär i svanskotan

Har du ont i svanskotan? I den den här artikeln kommer vi att gå igenom hur du kan behandla smärtan själv samt ge dig våra bästa övningar för att lindra eventuella besvär med svanskotan. 

Kontorsmöbler
SmartOcean - Från havet till kontoret

Hjälp till att rensa haven från den farligarste plasten - övergivna och förlorade fiskeredskap! SMARTocean är ett koncept där återvunna fiskeredskap används för att tillverka kontorsstolar. I denna artikeln berättar vi om klimatpositiva stolar.

Lager och industri
Modern inredning till biltillverkare

Sono skapar modern bilverkstadsinredning. I detta kundcase presenteras hur vår anpassningsbara utrustning har transformerat arbetsmiljön för en Svensk professionell biltillverkare som både ökat effektiviteten och trivseln på arbetsplatsen.

Kontorsmöbler
God ergonomi på jobbet ger ökad lönsamhet

Här hos Sono kan du läsa om varför en ergonomisk arbetsplats är viktigt för hälsan och produktiviteten hos personalen och hur det kan bidra till ökad lönsamhet.

Kontorsmöbler
Promenadband på kontoret

Med ett promenadband på kontoret blir det enklare för dig att upprätthålla en hälsosam livsstil i vardagen. Att röra sig på jobbet kan ge dig flera fördelar som ökad förbränning och koncentration. 

Lager och industri
Den funktionella bilverkstaden

Sonos flexibla lösningar underlättar ordning och reda i bilverkstaden, och därmed bidrar till en ökad effektivitet och en bättre arbetsmiljö.

Kontorsmöbler
Bike it skrivbordscykel

Skrivbordscykeln Bike it hjälper dig att upprätthålla en hälsosam livsstil på kontoret. Med en skrivbordscykel skapar du en bekväm möjlighet till fysisk aktivitet under arbetstid.

Skola och förskola
Elevtorg -en naturlig mötesplats

För att skapa hållbara och långsiktiga lösningar i skolan krävs det att vi hela tiden arbetar med att skapa funktionella och trivsamma miljöer för våra barn och unga.

Kontorsmöbler
Datorergonomi - minska skaderisken vid datorarbete

Vi berättar hur du enkelt kan förbättra din ergonomi och skapa en mer hållbar arbetsvardag framför datorn.  

Omklädning
Skötselråd för skåp

För att säkerställa hållbarhet och funktion behöver skåp rätt skötsel, rengöring och underhåll. Denna artikel ger dig värdefulla tips och riktlinjer för att bevara skåpens kvalitet och utseende.

Kontorsmöbler
Musarm

I den här artikeln lär du dig allt du behöver veta om musarm, vad de bakomliggande orsakerna till musarm är, tips på bra övningar mot musarm, och hjälpmedel för att förebygga musarm. 

Skola och förskola
Personalrum -pedagogens fristad

Personalrummet är en plats för pedagoger att koppla av och finna ro för en kopp kaffe. Men ofta är det också här det planeras lektioner och framtida aktiviteter.

Skola och förskola
Skötselråd för hållbara möbler
Vi bryr oss om dig och vill att våra möbler ska finnas länge hos dig. Applicera våra skötselråd som utökar livslängden och ger finare patina.
Kontorsmöbler
Arbetshöjd och arbetsyta

Att skapa en ergonomisk arbetsplats är viktigt för anställdas hälsa och produktivitet samt slutligen för lönsamheten hos ett företag.

Kontorsmöbler
Belysning för en bättre arbetsvardag

Att utrusta arbetsplatsen med rätt belysning främjar vårt välmående, särskilt under de mörka årstiderna.

Kontorsmöbler
Bästa kontorsstolen

Att välja en bra ergonomisk kontorsstol minskar belastningen i armar, rygg, axlar, ben och armar. Risken för skador minskar, du mår bättre och blir effektivare på jobbet. 

Skola och förskola
Lärmiljö -så skapar ni en flexibel lärmiljö i skolan

En flexibel lärmiljö betyder inte bara att möblerna ska vara flexibla och flyttbara, utan även att vi ger eleverna fler möjligheter till olika inlärningssituationer.

Skola och förskola
Matsal -så motverkar man buller i skolmatsalen

Sono har inrett matsalar i många år. Med åren har vi tagit fram produkter som klarar det hårda slitage dessa miljöer utstår, och som till och med bidrar till en bättre ljudmiljö på en annars väldigt bullrig plats i skolan.

Lager och industri
Lyftpelarsystem

Vi har smarta lösningar till lager och industri. Spara din rygg och använd våra lyftpelarsystem på din arbetsplats. 

Lager och industri
Skräddarsydda speciallösningar

Till och från så finns det behov av skräddarsydda speciallösningar. Trots det stora utbudet i vårt standardsortiment så får vi ofta förfrågningar kring speciallösningar. Då erbjuder vi en erfaren medarbetarstab som älskar att lösa ditt problem. 

Skola och förskola
Inspiration skola

Vi har spännande inspiration för skola och förskola. Möbler med innovativ design som främjar pedagogik. Bland annat serien Kulle med bord och pall samt en ny möbelkollektion inspirerad av glaserade bakverk. 

Lager och industri
GBP - Färgbyte

Vi byter färg på varumärket GBP

Skola och förskola
Skolmöbler – med inspiration från glaserade bakverk

Jag letade hur länge som helst, men inte en enda gång kom jag över något som var i närheten av vad jag sökte. Det var då jag bestämde mig för att designa en egen sittpuff. Så säger inredningsarkitekten Caroline Olsson, som just nu är aktuell med kollektionen Donut Sittpuffar för varumärket Form o Miljö.