Shopping Cart
Promenadband på kontoret
Kontorsmöbler
2022-05-23

Promenera dig i form vid skrivbordet

Med ett promenadband kan du hålla dig i form samtidigt som du arbetar. Hos oss kan du handla promenadband som är specialutvecklade för kontorsarbete. Bli en föregångare på jobbet med promenadbandet WalkingPad eller Walk it 2,0.

Gående på det specialutvecklade promenadbanden WalkingPad och Walk it 2,0 kan du hålla dig i form samtidigt som du arbetar. Lätt motion kan fungera avstressande. Att gå medan du arbetar ger dig bättre kondition och gör dig mer avslappnad och fokuserad på arbetet du håller på med, vilket ger dig förbättrad hälsa. Du behöver inte ens bli svettig för att gåendet ska göra nytta. Stillasittandet är konstaterat dåligt för hälsan och bidrar till hjärt- och kärlsjukdomar, tarmproblem, stress, stela leder och mycket mera. Undvik det långvariga stillasittandet genom att variera med att gå på ett promenadband när du arbetar.

Enkel och estetiskt tilltalande i modern design som passar in i de flesta miljöer

WalkingPads unika produktdesign bryter helt med den traditionella stålramskonstruktionen och visar dessutom upp en fräsch, unik och helt ny look. Frontpanel med metallfinish och sandblästrad matt yta på chassit. WalkingPads moderna design och smarta konstruktion gör att den passar i de flesta hem och på olika typer av arbetsplatser.

Walk it 2,0 är vår senaste produkt från varumärket Ergoff. Till skillnad mot Walking pad så är denna modell enklare att förvara stående samt har integredade handtag som gör det smidigare och enklare att förflytta. En annan detalj är den lilla lutningen på 1° som gör denna modell mer skonsam för insteg samt förebygger knäskador.  

Ett perfekt tillbehör till promenadband är underarmsstöd. Att avlasta underarmarna gör det enklare att använda promenadband då armar på ett smidigt sätt får vila mot ett mjukt underlag nära kroppen. 

 

Träna upp hjärnan med fysisk aktivitet

Forskningen är tydlig med sina slutsatser om hur hjärnan blir påverkad av fysisk aktivitet. En rad studier har de senaste åren pekat på att fysisk träning föryngrar hjärnan, förbättrar minnet, lindrar stress och motverkar depression.

I hjärnan bildas nya celler i snabbare takt om du är fysiskt aktiv. Cellerna bildas i en del av hjärnan som heter hippocampus och när hippocampus växer så får du lättare att lära dig saker. Du får en bättre omsättning med piggare och fräschare celler hela tiden, och det är kopplat till en bättre minnesförmåga och inlärning.

Den fysiska träningens inverkan på hjärnan tycks aldrig ta slut. Det mest häpnadsväckande: delarna av hjärnan som krymper med åldern – däribland hippocampus – kan både bevaras och repareras med fysisk träning. I en forskningsrapport publicerad av amerikanska The National Center for Biotechnology Information stärktes tesen ytterligare. 120 deltagare delades in i två grupper där den ena stretchade och den andra promenerade raskt. Resultatet; hos de promenerande deltagarna hade hippocampus växt istället för att ha krympt.
– De här resultaten indikerar att konditionsträning skyddar hjärnan och att det inte är meningslöst att påbörja en träningsrutin senare i livet, förklarade en av forskarna.

Relaterade produkter

Ergoff Promenadband Walk it 2,0
7.995:- exkl. moms
9.994:- inkl. moms
Ergoff Underarmsstöd Perfekt form Konstläder
1.295:- exkl. moms
1.619:- inkl. moms
Ergoff Skrivbordscykel Bike it™ 2.0
3.395:- exkl. moms
4.244:- inkl. moms
Ergoff Skrivbordscykel Bike it™ 2.0 School
3.295:- exkl. moms
4.119:- inkl. moms
Ergoff Skrivbordscykel Bike it™ Premium
4.995:- exkl. moms
6.244:- inkl. moms
Tranås Skolmöbler Bord Lovis 601, 600x600 mm
1.828:- exkl. moms
2.285:- inkl. moms
Tranås Skolmöbler Bord Combi 200, 1400x700 mm
1.821:- exkl. moms
2.276:- inkl. moms