Shopping Cart

Leverans
Vad kostar frakten?

Vi säljer varor av olika slag och levererar till hela Sverige. Detta innebär att fraktpriset varierar beroende på vad du beställer och vart du vill att varorna ska levereras.

Frakten på din beställning beräknas när du har lagt dina varor i kundkorgen och angett postnumret för din leveransadress vid kassan. Då beräknas fraktbeloppet och visas i alternativet "Standardfrakt".

Missa inte att det är gratis frakt till hela Sverige, om du beställer för minst 11.900:- ex. moms.

Frakt och leverans

Vi levererar till hela Sverige, fraktbeloppet debiteras fakturan till köparen. Vi hävdar oss rätten att välja transportmetod för varorna i din beställning och använda olika fraktmetoder beroende på varornas art, såsom volym, kvantitet, vikt samt din leveransadress.

Om inte annat avtalats gäller INCOTERMS 2010, DAP (Leverans på plats / Levereras på angiven plats) mottagarens adress på gatunivå. Ansvaret för varan övergår till köparen när saken övertas av köparen i enlighet med avtalet. Om köparen inte tar över en vara som görs tillgänglig för honom eller henne enligt avtalet, bär köparen risken för förlust eller skada som inte beror på själva varans egenskaper.

Transport, installation eller annan hantering av varor på mottagarens adress ingår inte, såvida inte detta anges i ett skriftligt avtal.

Eget fraktavtal

Om du har ett eget fraktavtal som du vill använda, berätta för oss om detta när du beställer. Om du väljer den här fraktmetoden i kassan kommer du att bli ombedd att ange transportören och ditt avtal med transportören. Då tar vi hand om bokningen av transporten.

Vid hämtning eller transport med köparens rederi, INCOTERMS 2010, gäller FCA (Free Carrier / Free levereras till köparens transportör på vårt lager).

Vi bokar transporten med önskat transportföretag på köparens kundnummer och köparen ansvarar för transportförsäkringen och eventuella transportskador.

Frakt utanför Sverige

Sono levererar inom Sverige, fraktbeloppet debiteras köparens faktura.

För frågor om leverans utanför Sverige, kontakta oss på info@sono.se eller på telefon 010-161 54 00.