Shopping Cart
1 / 1
Köp

Malmstolen

Malmstolen 7000 Medium rygg Svart med Armstöd

Sku
498947
Svanenmärkta Malmstolen 7000 i Classic-serien är Malmstolens Syncro Glide gunga, den följer naturligt dina rörelser så att din rygg aldrig tappar kontakten med ryggstödet. Syncro glide gör att ryggstödet rör sig dubbelt så mycket som sitsen då man gungar. Traditionella synkronmekanismer innebär ofta att man förlorar kontakten i ländryggen så att svanken inte får det stöd som är optimalt. Malmstolens lösning tillhör de bättre på marknaden. Denna stol levereras i utförande med Dux-sits, Svart Fame tyg med Ergoflex armstöd.

Sätet glider dessutom lite bakåt när man gungar bakåt, till skillnad från de flesta andra stolar med synkrongunga. Det ger ryggen konstant kontakt med ryggstödet – SyncroGlide Gungans rörelser medför också att höftvinkeln öppnas för att därefter slutas när man gungar framåt igen, vilket stimulerar blodcirkulationen i bålen. Malmstolens lösning tillhör däremot de bättre på marknaden, men 4000-modellens knäledsgunga är ändå storsäljaren.

Det som talar för 7000-modellen är att den är något lättare att ställa in och gungan har en högre tolerans för olika tunga individer. 7000-modellen kan därför vara ett förnuftigt val då olika personer alternerar på arbetsplatserna. Man tillgodogör sig då Malmstolens enastående komfort och ergonomiska grundfilosofi och kan vid behov snabbt och enkelt anpassa stolen till sina behov.

Alla modeller av Malmstolen har maxbrukarvikt 110 kg bortsett från 7000 Wide (XL) där 130 kg gäller. Dock gäller även fortfarande 110 kg vid 24h-bruk.

  • System Therapod ryggskal som formar sig efter brukarens ryggkurvatur – möjlighet till individuell anpassning av ryggstödets kurvatur
  • Syncroglidegungans hårdhet kan justeras med hänsyn till brukarens vikt. Omfång: 15° bakåt, 2° framåt.
  • Sitthöjd c:a 45–55 cm
  • Ryggstödet är steglöst höj- och sänkbart inom ett område av c:a 15 cm
  • Steglös separat lutning av ryggstödet
  • Stolen är steglöst höj- och sänkbar
  • Sittdjupsjustering i 6 lägen inom ett område av c:a 8 cm
  • Svanen-certifierad arbetsstol – "Svanenmärkta möbler uppfyller miljökrav på råvaror som trä, metall, stoppning och plast. Det ställs även tuffa krav på kemikalier som används i tillverkningen av möbeln. Svanenmärkta möbler håller hög kvalitet och är testade med avseende på hållbarhet. De tillhör de minst miljöbelastande på marknaden."
Läs mer Läs mindre
Skapa ett konto för att se priser
Produktinformation
Sitthöjd
450 - 550 mm
Sittdjup
6 lägen / 80 mm
Rygghöjdsjustering
steglös / 150 mm
Rygglutning
Steglös
Säte
D: 460 mm B: 470 mm
Ryggstöd
H: 490 mm B: 420 mm
Fotkryss
720 mm diameter
Max brukarvikt
110 kg
Tyg
Svart Fame 60999 Gabriel
Garanti
10 år