Shopping Cart
SmartOcean - Från havet till kontoret
Kontorsmöbler
2023-11-02

SMART Ocean

Hjälp oss att rensa haven från den värsta sortens plastavfall - övergivna och förlorade fiskeredskap. Det anses allmänt vara den mest skadliga typen av havsplast. Övergivna fiskenät, kända som 'spöknät', ligger i havet i årtionden och skadar de känsliga ekosystemen och det marina livet som bor där. SMARTocean är ett koncept där återvunna fiskeredskap används för att tillverka kontorsstolar.

Från hav till kontor

Fram till 2050 kommer det att finnas mer plast än fisk i våra hav. Och antalet havsarter i kritiskt skede påminner oss om hur brådskande det är att agera. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
Humanscale tillverkar produkter som börjar vända den skada som har skett. De utmanar resten av branschen genom att arbeta hårt och åtar sig ekonomiskt för att ha en verklig positiv inverkan på vår planet. Sono är en skandinavisk återförsäljare av Humanscales produkter.

 

Klimatpositiva kontorsstolar

När Humanscale först började omvandla övergivna fisknät till kontorsstolar år 2016 hade ingen annan tillverkare ännu uppnått denna bedrift. Det var en utmanande start, men det har blivit en av deras mest framgångsrika ansträngningar, med andra tillverkare som nu följer deras exempel. Här är en översikt över den resa som bara har börjat.

Juli 2016
Humanscale påbörjar sitt arbete med sin första leverantör för att skapa världens första arbetsstol tillverkad av återvunnet fisknätsmaterial.

December 2017
Humanscale och andra likasinnade företag etablerar NextWave Initiative för att minska plastavfall på havsbotten genom ett nätverk av kommersiella leveranskedjor.

April 2018
Kontorsstolen Smart Ocean lanseras och blir den första kontorsstolen någonsin tillverkad av återvunnet fisknätsmaterial.

Juni 2021
Humanscale blir det första företaget som erbjuder inte bara ett, utan 26 produkter som är certifierade som klimat-, energi- och vattenpositiva. Dessa produkter inkluderar Smart Ocean, Liberty Ocean och Path.

Juli 2021
Kontorsstolarna Liberty Ocean lanseras och följer i Smart Oceans fotspår genom att använda återvunnet fisknätsmaterial.

 

Följ med på resan - välj klimatpositiva möbler för att bidra till renare hav!