Shopping Cart
Köp

Backapp
Art.nr.
500069

Sadelstol BackApp Hipp röd sits, svart underrede

Färg

  • Röd
  • Svart
  • Vit
3.848:- exkl. moms 4.810:- inkl. moms
  • Leveranstid: 5-10 dagar
  • Välkända varumärken
  • Stort produktutbud
  • Transportörer DB Schenker ColliCare
Beskrivning
BackApp Hipp bygger på samma hälsosamma unika teknologi som föregångaren BackApp Smart. Det ergonomiska sätet är mjukt och flexibelt. BackApp Hipp är tillverkad av återvinningsbara material och kan enkelt demonteras. På BackApp Hipp sitter du med fötterna vilande på en fotring med ett dämpande gummimaterial (TPE) på undersidan. Ventilerande material i sitsen. Fotringen och de rörelser som uppstår när du balanserar på den centrala kulan, ger dig en behaglig och komfortabel känsla. När du rör på dig och balanserar på stolen tränas de inre coremusklerna, de som stödjer ryggraden. Rörelserna för att hitta balansen kommer naturligt när du sitter på BackApp. Det är en stol som ger dig något extra. Denna stol levereras med röd sits och svart underrede.

Vikt: 4,7 kg

Balansmotorn
Muskelaktiviteten som behövs för att röra kroppen något för att du ska hålla balansen kallas "balansmotorn”.

Backapp innebär balansträning
När du sitter på Backapp med fötterna på fotringen balanserar du medan du sitter. Du balanserar på kulan utan att fötterna nuddar golvet. Du balanserar på samma sätt som när du cyklar, paddlar kajak, tar en ridtur eller går en skogspromenad. Du balanserar utan att ens tänka på det. Balansmotorn är igång och du tränar musklerna i nedre delen av ryggen.

Du bränner avsevärt mer energi när du sitter på Backapp
Vetenskapliga studier visar att energiförbrukningen ökar markant när man sitter avslappnat på en Backapp med Magic Ball inställd mellan det gröna och röda läget. Energiförbrukningen när man sitter på en vanlig kontorsstol var 78,8 kcal i timmen medan den var 93,8 kcal i timmen på en Backapp – en ökning med 19 procent. Att stå jämfört med att sitta på en vanlig stol ökar endast energiförbrukningen med 15 procent.

Varför ökar energiförbrukningen så mycket när man sitter på Backapp? Det beror på att din balansmotor är igång. Kroppen arbetar och du tränar de centrala ryggmusklerna, du förbättrar din hållning och får mindre ont i ryggen.

Visa mer produktinformation Visa mindre produktinformation
Produktspecifikationer
Sitthöjd
560 - 820 mm
Sitsbredd
400 mm
Sitsdjup
353 mm
Färg
Röd
Underrede
Svart
Sits färg
Röd