Shopping Cart
KöpEPD Oekotex
Art.nr.
109374

Sadelstol BackApp Smart Alcantara röd, silver bas med röd kula

Underrede

  • Alugrå
  • Svart

Färg

  • Antracit
  • Röd
  • Svart
7.165:- exkl. moms 8.956:- inkl. moms
  • Leveranstid: 5-10 dagar
  • Välkända varumärken
  • Stort produktutbud
  • Transportörer DB Schenker ColliCare
Beskrivning
Vetenskapliga studier visar att energiförbrukningen ökar avsevärt när man sitter avslappnat på en BackApp med Magic Ball inställd mellan det gröna och röda läget. Du kan bränna 19 procent mer energi när du sitter på en BackApp jämfört med en vanlig kontorsstol. När du sitter på BackApp med fötterna på fotringen balanserar du medan du sitter. Du balanserar på den ställbara bollen Magic Ball när fötterna inte nuddar golvet. Du balanserar på samma sätt som när du cyklar, paddlar kajak, tar en ridtur eller går en skogspromenad. Du balanserar utan att ens tänka på det. Den centrala kärnmuskulaturen i ryggslutet används för att balansera din kropp - balansmotorn är igång. BackApp Smart i version med Röd Alcantara microfibertextil - en mycket slitstark och miljömässig godkänd textil enligt Oeko-Tex 100-standard, aluminiumgrå bas och Röd balanskula.

Skruva på kulan
Graden av balansutmaning kan justeras genom att skruva kulan mitt i fotplattan upp eller ned. Ju längre ned kulan är, desto mer balansutmaning. Starta med kulan högt uppe för en trygg tillvänjning.

Muskler i balans
Det unika med Backapp är att man har fötterna på fotplattan och inte på golvet. Med fötterna på fotplattan samtidigt som Backapp gungar lugnt runt en central axel vid rörelse, koncentreras balansträningen precis dit du önskar – ländryggen.

Riktig sittställning
Sitsens utformning gör att man sitter med en avspänd ställning i höfterna och blir ”tvingad” till en naturlig svank i ländryggen. Diskarna och lederna i ryggen får bästa möjliga belastningsförhållanden.

Du sitter tryggt
Prova dig fram genom att sitta och gunga dig fram och tillbaka så att du blir trygg med stolens rörlighet. Du kommer då att märka att den inte välter och att gummiringen under fotplattan dämpar rörligheten på ett mjukt och behagligt sätt.

Stadig rörelse
Om man ständigt är i rörelse och söker balans, kommer ryggradens stödmuskulatur att stimuleras kontinuerligt. Rörelsen och sittställningen förbättrar blodcirkulationen lokalt i ryggen, samt i höfter och ben.

Med Backapp kan du ge dig själv, företaget och dina medarbetare en gåva – en starkare rygg. Med en Backapp sadelstol som arbetsstol kan vi tala om friskvård på betald arbetstid upp till 40 timmar per vecka – eller varför inte ha Backapp-stolen som fikastol i personalrummet? Då blir kafferasten plötsligt också ett ryggträningspass som utförs 1–2 ggr 10–15 minuter varje dag.

Visa mer produktinformation Visa mindre produktinformation
Produktspecifikationer
Sitthöjd
590 - 810 mm
Sitsbredd
472 mm
Sitsdjup
381 mm
Kula
Röd
Underrede
Silver
Sits färg
Röd