Shopping Cart
Köp


Art.nr.
270426

Skrivbordscykel Bike it™ Easy

1.795:- exkl. moms 2.244:- inkl. moms
  • Skickas inom 1-2 arbetsdagar
  • Välkända varumärken
  • Stort produktutbud
  • Transportörer DB Schenker ColliCare
Beskrivning

Bike it™ Easy är en smidig produkt som skapar möjlighet för dig att vara aktiv medan du sitter på din traditionella stol.

Bike it™ Easy används som en skrivbordsscykel, men tar mindre plats eftersom den enbart är en trampenhet. Passar på de flesta arbetsplatser.

  • Display visar: tid, hastighet, distans och kaloriförbränning
  • Vikt: 8 kg
  • Färg: Svart

Bike it Easy är den en minsta "kontorscykeln" vi erbjuder och den levereras färdigmonterad! Viskande tyst när man cyklar för att inte störa kollegorna runtomkring. Kom igång med din aktiva arbetsplats genom att använda Bike it Easy! Lätt att förflytta tack vare sin smidiga storlek. Med hjälp av en Bike it easy får du möjlighet att stimulera blodcirkulationen och förbränningen medan du jobbar. Det syresatta blodet når lättare hjärnan och håller dig skärpt och fokuserad under tiden som du utför ditt jobb. Modern forskning visar på ett positivt samband mellan fysisk aktivitet och hjärnans funktioner.

De senaste åren har omfattande forskning samstämt pekat ut stillasittande som en av vår tids största riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och andra folksjukdomar. Många har därför börjat stå och jobba på kontoret. Men även långvarigt statiskt stående har negativa hälsokonsekvenser. Lösningen på detta är VARIATION och RÖRELSE. Variera mellan sittande, stående, gående och cyklande när du arbetar! Ökad kaloriförbränning, förbättrat minne, stärkt immunförsvar och förhöjd koncentrationsförmåga är alla dokumenterade effekter av regelbunden rörelse!

Fysisk aktivitet utan att inkräkta på arbetet
Rör dig så mycket du vill utan att det tar tid ifrån annat. Öka produktivitet och välbefinnande genom att trampa under arbetet på Bike it Easy. På Bike it Easy har du inga begränsningar i ditt sätt att jobba vid skrivbordet och datorn. Medan du praktiskt taget ljudlöst susar på så sköter du samtidigt jobbet utan störning vare sig för dig själv eller omgivningen. Om vissa moment kräver extra mycket av din uppmärksamhet kanske din trampning upphör omedvetet en liten stund, men eftersom du sitter relativt bekvämt på din stol, flyter jobbet på och du kan återuppta ditt trampande när som helst.

Lågintensivt arbete är nyckeln
Vanligtvis håller du en låg hastighet. Det handlar inte om konditionsträning utan om att skapa cirkulation. Blod, syre och näringsämnen byts ut på cellnivå likt en porlande bäck, i motsats till de statiska arbetsställningarna då cirkulationen är ringa och liknelsen med en i värsta fall dyig damm ligger nära. Med detta lågintensiva arbete bryter du det skadliga nollmetabolismsyndromet som stillasittande ger utan att bli svettig eller uttröttad. Naturligtvis kan du öppna fönstret mot slutet av dagen och ta i lite extra på Bike it om du vill. Många av våra nöjda kunder trampar flera mil om dagen på jobbet och har därmed uppfyllt det för hälsan allra viktigaste.

Lägre blodtryck, viktminskning m.m.
Genom att byta ut stillasittande eller stillastående mot denna typ av dynamisk aktivitet påverkas även blodtryck, fettförbränning, blodsockertolerans mm på ett positivt sätt. Det kan bli många mils cykling på jobbet varje vecka, som allt annat lika kan ge betydande effekter både i form av viktnedgång, men även på andra livskvalitetsparametrar. Fysisk aktivitet är kanske den enda mirakelmedicinen som finns och om inte kraftigt överdoserad så ger den inga negativa biverkningar.

Visa mer produktinformation Visa mindre produktinformation
Produktspecifikationer
Motstånd
8 nivåer
Färg
Svart
Förpackningens storlek
L:610 x D:410 x H:210 mm
Vikt
8 kg