0
3
:
0
0
Få 15% rabatt här och nu
Din rabatt har lagts till
Har du svårt att bestämma dig?
Om du beställer inom de närmaste 30 minuterna ger vi dig 15% rabatt på din beställning. Så kanske valet blir enklare?
Denna rabatt kan inte kombineras med andra rabatter / kampanjer.
Shopping Cart
1 / 1
KöpSun-Flex

Monitorarm Inzone III 2-10kg

Sku
495662
3-ledad, funktionell och flexibel monitorarm (multifäste) i stilren design. Gasfjädern för 2–10 kg eller 9–21 kg gör din bildskärm tyngdlös. Steglöst justerbar i höjd och djupled så att du alltid sekundsnabbt kan ställa in din optimala höjd och avstånd till bildskärmen och därmed försäkra dig om att se och läsa av information utan att belasta ögon, nacke eller rygg i onödan.

Det kan vara viktigt att justera bildskärmen för olika förutsättningar, t.ex. vid stående respektive sittande arbete och i situationer då du vill visa kollegor eller kunder data från skärmen. Förutsättningarna för att se och läsa information är helt beroende av din arbetsställning. Många ”gamnackar” beror på felaktigt inställda avstånd, höjder och vinklar på bildskärmen.

Tips: Ha bildskärmen på ett avstånd så att du ser tydligt utan att behöva luta dig framåt (en av de vanligaste orsakerna till besvär i nacke och rygg samt dålig hållning) Avståndet är individuellt så t.ex. 70 cm avstånd gäller inte för alla. Tänk även på att du med bildskärmens inställningar kan zooma upp bilden genom att välja en något lägre upplösning om du är lite närsynt.

Du bör se hela bildskärmen från ögonhöjd och nedåt. Överkanten på skärmen bör normalt inte vara över ögonhöjd. Om det inte uppstår reflexer från takarmatur så bör skärmen vinklas snett uppåt så att blicken träffar skärmen i 90 graders vinkel. 

Specifikationer

  • Monitormått: 10 – 24”
  • Rotation, monitor: 360°
  • Rotation, arm: 360°
  • Kompatibilitet: VESA 75/100 mm
  • Lutning: 185°
  • Kraftig gasfjäder klarar vikter på 2–10 kg
  • Enkelt att justera höjd och vinkel
  • Material: Aluminiumlegering, återvinningsbar
  • Färg: Silver

Genialt fäste som passar både vägg- och bordskantsmontering, samt genomgående montering i bordskivan
Kabelförvaring i en ”ränna” som löper längs armen Lätt att vrida från liggande till stående skärm.

Vanliga fel och problem vid bildskärmsarbete: Bildskärmen är för lågt placerad (framåthukad sittställning med risk för rygg- och nackbesvär). Bildskärmen är för högt placerad och lodrät eller nedåtvinklad (nacken böjs bakåt och ger upphov till nack- och ryggproblem samtidigt som ögonen blir för mycket uppspärrade, vilket genom statisk spänning i pannans muskler ofta orsakar spänningshuvudvärk och problem med torra ögon.

Bildskärmen är placerad för långt bort (framåthukad sittställning med risk för rygg- och nackbesvär samt spänningshuvudvärk. Bildskärmen är placerad för nära. Ansträngande för ögonen samtidigt som man behöver vrida huvudet i sidled då man läser dokument. Oändamålsenlig belysning eller ljus från fönster. Ger upphov till bländning eller reflexer som försvårar seendet och gör att man kan inta onaturliga positioner för att se bra. Ansträngande för ögonen, spänningshuvudvärk, statiskt felaktiga arbetsställningar med led- muskelbesvär som följd.

Läs mer Läs mindre
Skapa ett konto för att se priser
Produktinformation
Monitormått
10 - 24”
Kompatibilitet
VESA 75/100 mm
Färg
Silver