Shopping Cart
1 / 1
KöpErgoff

Skrivbordscykel Bike it 2.0 School

Sku
270428

Bike it™ 2.0 School är utrustad med kort pelare anpassad för personer 140–160 cm långa, och är därför extra lämplig för användning i t.ex. skolklassrum på låg- och mellanstadie.

Hjul som underlättar förflyttning,  på den fasta displayen visas bl.a. tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och varvtal och  den har en bekväm höjdjusterbar sadel.

Ergonomiska lösningar på arbetsplatsen är idag för de flesta vuxna en självklarhet. Barnens arbetsplats är skolan och det är hög tid att skapa möjligheter till rörelse och aktivitet även där.

Bike it School är en arbetscykel speciellt utvecklad för att främja elevhälsan. När eleverna använder Bike it 2.0 stimuleras blodcirkulationen och förbränningen ökar. Det syresatta blodet håller eleverna skärpta och fokuserade under tiden de arbetar. Modern forskning visar på ett positivt samband mellan fysisk aktivitet och hjärnans funktioner. Gör ett smart val och låt dina elever jobba på Bike it 2.0!

Fysisk aktivitet hjälper skolarbetet
Låt eleverna röra sig utan att det tar tid ifrån annat. Öka dina elevers produktivitet och välbefinnande genom att låta dem cykla medan skolarbetet pågår. På Bike it 2.0 kan eleverna göra det mesta utan hinder.

Lågintensivt arbete är nyckeln
Vanligtvis trampar man i låg hastighet. Det handlar inte om konditionsträning utan om att skapa cirkulation. Blod, syre och näringsämnen byts ut på cellnivå likt en porlande bäck, i motsats till de statiska arbetsställningarna då cirkulationen är ringa och liknelsen med en i värsta fall dyig damm ligger nära. Det lågintensiva arbetet bryter det skadliga nollmetabolismsyndromet som stillasittande ger, utan att göra den som cyklar svettig eller uttröttad.

Lägre blodtryck, viktminskning mm
Genom att byta ut stillasittande eller stillastående mot denna typ av dynamisk aktivitet påverkas även blodtryck, fettförbränning, blodsockertolerans, viktnedgång m.m. på ett positivt sätt. Fysisk aktivitet är kanske den enda mirakelmedicinen som finns och om inte kraftigt överdoserad så ger den inga negativa biverkningar.

Videolänk till intervju med rektorn för Tärnsjö skola i Heby kommun

Nedan är utdrag från artikeln ”Full fart och rörelse när Prins Daniel gästade Tärnsjö” – Heby kommun

Provade klassrumscyklarna
Under förmiddagen fick Prins Daniel också stifta bekantskap med klassrumscyklarna som gör Tärnsjö skola smått unika i Skolsverige.
  – Vi har fått mycket uppmärksamhet för våra klassrumscyklar som eleverna kan sitta och trampa på under tiden att de jobbar med sitt skolarbete. Detta är ett sätt att röra sig mer och samtidigt göra av med eventuell överskottsenergi som kan skapa oro i klassrummet, säger Alexandra Södervall. Prins Daniel fick möjlighet att prova en cykel och blev instruerad av eleverna Emanuel Pettersson och Peter Melander Andersen.
  – Jag är ute på en hel del skolbesök men jag har aldrig varit hos någon tidigare som har sådana här cyklar, sade Prins Daniel och trampade på medan Peter Melander Andersen visade på cykelns olika finesser.

De senaste åren har omfattande forskning samstämt pekat ut stillasittande som en av vår tids största riskfaktorer för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2 och andra folksjukdomar, och problemet kryper allt lägre ner i åldrarna. Lösningen stavas VARIATION och RÖRELSE. Låt eleverna variera mellan sittande, stående och cyklande under skoldagen! Ökad kaloriförbränning, förbättrat minne, stärkt immunförsvar och förhöjd koncentrationsförmåga är alla dokumenterade effekter av regelbunden rörelse!

Om Bike it™ 2.0 School
Bike it 2.0 School levereras i färgen svart, är mycket tystgående och har en variabel sitthöjd anpassad för individer 140–160 cm långa (användarvikt upp till 135 kg). På den fasta displayen visas bl.a. tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning och varvtal. Bike it 2.0 är tyst och enkel att placera eller flytta – den tar liten plats och är försedd med hjul.

  • Lägsta bordshöjd c:a 83 cm vid längd 140 cm, bordshöjd c:a 83–100 cm vid 140–160 cm
  • B x H x D (cm): 46 x 71 x 77 (mätt med sadeln i lägsta höjd)
  • Bekväm höjdjusterbar sadel
  • Justerbart trampmotstånd
  • Fast display som bl.a. visar tid, hastighet, distans och kaloriförbrukning
  • Hjul som underlättar förflyttning
  • Max användarvikt 135 kg
  • Garanti 12 månader
  • Färg: svart
Läs mer Läs mindre
Skapa ett konto för att se priser
Produktinformation
Max användarvikt
135 kg
Färg
Svart
Storlek monterad h x b x d
710 x 460 x 770 mm (sadeln i lägsta höjd)
Arbetshöjd på bord
830 - 1000 mm