×
1
5
:
0
0
Få 5% rabatt här och nu
Din rabatt har lagts till
Har du svårt att bestämma dig?
Om du beställer inom de närmaste 15 minuterna ger vi dig 5% rabatt på din beställning. Så kanske valet blir enklare?
Denna rabatt kan inte kombineras med andra rabatter / kampanjer.

Tel. 010-161 54 00

info@sono.se

Shopping Cart
Tekstiler for skjermvegger

Textilier för skärmväggar

 

Här hittar du vårt urval av textilier att välja mellan när du beställer våra Softsound skärmväggar. Det finns stora prisskillnader för olika textilier, varför vi har grupperat skärmväggarna i olika prisklasser - beroende på vilken textil du väljer. Du kan se vilka textilier som finns i varje prisgrupp i tabellen nedan. Längre ner på sidan hittar du färgpaletten för varje textil och information om de olika textilernas egenskaper, när det gäller miljöcertifiering, hållbarhet, flamskydd etc. Och om du inte får klarhet i det hela kontaktar du naturligtvis oss, så får vi ta reda på det tillsammans.

 

Alla textilier har valts med miljön i åtanke, där kraven på design och kvalitet är extra höga. Här hittar du en bred samling med ett stort urval av färger, texturer och mönster.

Vi har prover tillgängliga om du vill ha en ordentlig "look and feel". Kontakta kundservice eller en av våra skickliga säljare så får vi ta reda på det tillsammans.

Det kan vara utmanande att besluta om "rätt" kvalitet på textilier och här försöker vi förklara vad de olika testmetoderna handlar om:

Miljöcertifikat: Vi försöker alltid erbjuda de mest miljövänliga alternativen på våra produkter. Därför klassificeras textilierna som minimum enligt Oeko-tex Standard 100, vissa är godkända EU Ecolabel eller också Svanenmärkta. Då vet du att de är okej.

Slitstyrka: Detta är förmodligen mest relevant för sittmöbler, eftersom skärmväggar i liten utsträckning utsätts för samma slitage. Under många år har ”The Martindale abrasion test" varit den mest använda standarden för att testa textiliernas hållbarhet. I Martindale-maskinen spänns tyget fast och nöts mot en standardiserad väv. Fyra cirklar med prover testas samtidigt. Slitstyrka bedöms utifrån antal cykler/varv som behövs innan tråden går sönder. Ett högre Martindale-värde indikerar högre hållbarhet.

Pilling: Testet beskriver materialets motståndskraft mot pilling - eller noppor. Skalan är från 1 till 5, där 5 är det bästa resultatet.

Flamsäkerhet: Alla våra textilier har testats och uppfyller kraven för flamsäkerhet. Det finns tester som visar hur lätt en textil antänds med gnistor, cigarettfimpar eller tändstickor.

Ljusäkthet: Detta är ett test som bedömer hur en textil bleks av ljus, främst solljus. Textilierna testas och får ett betyg från 1 till 8, där 8 är bäst. Normalt sägs det att textilier som får fem eller högre har acceptabel ljusäkthet.

Färgäkthet: Anger en metod för att bestämma hur bra ett tyg behåller färgen. Testet utförs genom att gnugga tyget i torrt och vått tillstånd (rubbing).

 

 

Prisgrupp 1 -CARA från Camira

Cara 370

370 - Spray